¡De los años 1300! Excavadores hallan espada medieval en Dinamarca

227
Espada
Foto:
Compartir

En una excavación de alcantarillado en Dinamarca, dos hombres encontraron una espada de origen medieval que se retoma a los años 1300.

Espada
Foto:nordjyllandshistoriskemuseum

El fontanero Jannic Vestergaard y el operador de máquinas Henning Nohr, al hallar el raro artefacto, contactaron a un arqueólogo del Museo Histórico de Jutlandia del Norte, quien confirmó la procedencia y aseguró que pese al tiempo que duró bajo tierra, mantiene la hoja aún aguda en sus 93 centímetros de largo.

Igualmente, mide exactamente, 112 centímetros, pesa más de un kilo y se estima que pertenecía a la nobleza, ya que para la época solo la élite de los guerreros podía obtener armamento, según reseñó Actualidad RT.

La espada reposa en el ya mencionado museo, situado en Aalborg, precisamente en la calle Algade.

View this post on Instagram

Mulig inskription fundet på sværd. Nu har konservatorerne fra Bevaringscenter Nord haft mulighed for at se nærmere på det fantastiske sværd fra 1300-tallet, som i tirsdags blev fundet i forbindelse med nedlægning af nye kloakrør i Algade i Aalborg. Og de kunne ved den første afrensning af klingen konstatere, at der faktisk ser ud til at være spor efter en indskrift i sværdets blodrille. Vi kender til flere eksempler på indlagte bogstaver og tegn på sværdklinger fundet rundt omkring i Europa, men også fra danske fund kender vi til denne detalje. Der er i mange tilfælde tale om mestermærker, dvs. navnet eller logoet fra de våbensmedjer, som i sin tid producerede klingerne. I 800-1000 produceres der f.eks. talrige klinger med inskriptionen +VLFBERHT+ , som har fungeret som et slags varemærke eller typebetegnelse for disse klinger. I højmiddelalderen skifter tendensen dog mere til at der nu bliver indlagt religiøse sætninger som f.eks. ”in nomine domini” eller længere vilkårlige forløb af bogstaver, som ikke giver nogen umiddelbar mening. På vores sværd kan vi se, at der har været indlagt en indskrift på adskillige centimeters længde, og på enkelte af tegnene er der oven i købet rester af et gyldent metal. Guld er der nok ikke tale om, men nok nærmere en kobberlegering. Det bliver utroligt spændende at se, hvad der kommer til at stå, når hele klingen er renset. Når sværdet er renset og konserveret, vil det blive udstillet på Aalborg Historiske Museum. #aalborg #9000 #arkæologi #historie #middelader #sværd

A post shared by Nordjyllands Historiske Museum (@nordjyllandshistoriskemuseum) on

 


“Si quieres visualizar esta y otras noticias desde tu celular, síguenos en nuestra cuenta de Twitter https://twitter.com/noticias_ahora_  y mantente siempre informado” 
noticias de hoy
manzur ramadan dagga